Autenttinen. Aitous. Mitä näillä sanoilla lopulta edes tarkoitetaan? Skeptismiin taipuvainen ja kroonistuva hapannaama kysyy honottaen, notta mihin tässä lisätyn, poistetun, muunnellun, virtuaalisen tai vähintään e-koodeilla värjätyn todellisuuden maailmassa voi enää uskoa! Vaikuttajamarkkinoinnin vaikuttavuus perustuu brändin ja persoonan väkevään mätsiin. Mutta, mitä jos sanoisin, että brändi voi rakentaa markkinointikumppaniksi 100% mätsäävän täydellisen vaikuttajan?

Miquela Sousa on 19-vuotias kalifornialaisvaikuttaja, jonka elämää seuraa Instagramissa 1,4 miljoonaa fania. Miquela postailee viikoittain selfieitä, myös yhdessä muiden tunnettujen vaikuttajien kanssa. Hän käy salilla treenaamassa, heittää satunnaisesti mallikeikkaa, on toisinaan alakuloinen ja potee joskus darraa aivan kuten kuka tahansa 19-vuotias.

Miquela on kaiken lisäksi suosittu lauluntekijä, jonka biisit striimaa Spotifyssa miljoona kertaa kuukaudessa. Ikätyypilliseen tapaan hän tykkää herätä vasta myöhään aamupäivällä, ahmia joskus litrakaupalla jäätelöä tai uppoutua toisinaan meditoimaan. Sousa pukeutuu mielellään – mihinkäs muuhun kuin – Alexander Wangiin. Miquela on bongattu kaupallisissa tapahtumissa, mm. Pradan muotinäytöksen eturivissä.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Making Moves. Official “Hate Me” video with @baauer OUT NOW! Link in bio 😈

Henkilön *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) jakama julkaisu

Miquelassa on kuitenkin jotain poikkeavaa verrattuna meihin tavallisiin kuolevaisiin.

Hän on kalifornialaisen transmediaan erikoistuneen Brud-teknologiayhtiön tekoälyllä rakennettu robottivaikuttaja. Yksi heistä. Bermudan vaatimaton tavoite taas on tulla maailman tunnetuimmaksi robotiksi. Koska Suomessa sitten nähdään ensimmäinen robottivaikuttaja? Mikä brändi uskaltaa lähteä leikkiin ensin mukaan? Onko tekoälyyn pohjautuvalla ja AI:lla käsikirjoitetulla hahmolla kaupallista tulevaisuutta aitoutta huutavassa maailmassa?

Nähtäväksi jää. Sillä välin takaisin Black Mirrorin pariin.

VILLE AARNIO
Planner + Co-Founder @Sakea

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) jakama julkaisu

 

Lähde: https://www.marieclaire.com.au/instagram-ai-influencer-robots